+36 70 55 95 072 info@szallasausztria.com

Télen

Nyáron

Látnivalók a közelben

A szálláshelytől:

  • Bad Kleinkirchheim síparadicsoma: 5km
  • Feldsee tó: 2km
  • Afritzer tó: 6km
  • Millstatter tó: 9km
  • Radenthein belváros: 1,5km
  • Turracherhöhe: 26km
  • Gerlitzen -Arriach: 16km
  • Mölltal gleccser: 65km
  • Villach: 25km
  • Tarvisio: 58 km

A térségben télen-nyáron számtalan lehetőség kínálkozik a szabadidő kellemes eltöltésére:

Télen: sízés, sífutás, snow-board, korcsolyázás, jégvitorlázás, szánkózás, túralovaglás, lovasszánozás, sítúzázás, gyalog túrázás, wellness és fürdőzés a thermálfürdőkben.

Nyáron: kerékpáros túrázás, gyalogtúrázás, túralovaglás, trekking, canyoning, mászás, rafting, kajakozás, paragliding, bungy jumping, sárkányrepülés, river tubing, hydrospeed, merülés, fürdőzés, motorozás, tenisz, csónakázás, horgászat és sok más.

Hasznos oldalak:

www.millstaettersee.com
A Milstatter tó hivatalos honlapja. Minden info a tóról és környékéről.

karintia.lap.hu
Átfogó, magyar nyelvű gyűjtemény a karintiához kötődő oldalakról a startlapon. Hasznos tudnivalókról, térképek, utazási ajánlatok stb.

www.badkleinkirchheim.at 
Bad Kleinkirchheim hivatalos honlapja. Minden a sípályákról, termálfürdőkről, téli-nyári programokról.

www.feldamsee.at 
Feld am see hivatalos honlapja.A ház alatti völgyben fekvő falu egy igazi ékszerdoboz.

www.villach.at 
Villach Karintia legrégibb és legszebb városa rengeteg látnivalóval, gyönyörű épületekkel, sétálóutcákkal, programokkal.

Ausztria egyik legnépszerűbb látnivalója a Minimundus, ahol egy nap alatt körbejárhatod a világot!

Klagenfurt mellett a Wörth-i tó partján, található ez a mesebirodalom. A parkban látható remekművek az eredeti épületeknél 25-ször kisebbek. A híres nevezetességek mini mása között pedig modellvonatok járnak, a kis tavakon, folyókon hajók úszkálnak, sőt óránként kilövik az űrrepülőgépet. A budapesti Mátyás-templom és a Halászbástya is helyett kapott a világhírű látnivalók között. Minden korosztálynak élmény nyújtó program.
www.minimundus.at 

Karintia nyáron a tavak vidéke.

A kikapcsolódni vágyókat változatos programok várják. Panziónkhoz legközelebb Feldsee található. A tó partján fekszik a hangulatos üdülőfalu, Feld am See, ahol Karintia legnagyobb halfesztiválját rendezik meg minden év augusztus közepén.

https://www.austria.info/hu/suche?q=Feld+am+see

https://hetedhetorszag.hu/ausztria/furdotavak-karintiaban

https://ausztriamania.blogspot.hu/2014/04/minimundus-egy-nap-alatt-fold-korul.html

Karintia kártya (Kärnten Card), Karintia kedvezménykártyája

A Kärnten Card Karintia, Ausztria egyik legkedveltebb és legnaposabb, alpesi tavakkal tarkított tartományának kedvezménykártyája. A Karintia kártya a régió több mint 100 látnivalójánál nyújt ingyenes felvonó- és belépődíjakat, valamint további közel 60 helyen vehető igénybe a kártyával kedvezmény Karintia területén.
A Karintia kártyák megrendelhetők online  travelteam.hu oldalon, vagy megvásárolhatók személyesen a Travelteam Utazási Irodában: 1092 Budapest, Ráday utca 42-44.

http://www.travelteam.hu/karintia-kartya

https://www.karintia.com/latnivalok/quality-seal/

Ahonnan a Porsche indult – Porsche Automuseum

http://www.auto-museum.at/

Ahonnan a Porsche indult – Porsche Automuseum

Villacher Alpenstrasse

Autóval 1-2 óra alatt -a megállókkal együtt – kényelmesen végig járható útvonal, csodálatos kilátással.
https://www.villacher-alpenstrasse.at/va/de/index

Nockalmstrasse

A karintiai Nockberge hegység legszebb részein kanyargó páratlan alpesi panorámaút, a Nockalmstrasse, a tartomány egyik legnépszerűbb kirándulóhelye. A 35 km hosszú, látványos vonalvezetésű aszfaltút mentén virágzó alpesi legelők, mesés fenyőligetek, elvarázsolt völgyek, parádés kilátóhelyek, autentikus hütték, érdekes kiállítások teszik felejthetetlen élménnyé a látogatást.

https://www.nockalmstrasse.at/na/en/index

Alpesi vadaspark – Feld am See

A vadasparkban 11 hektárnyi területen élnek az állatok természetes körülmények között. A gyerekek kedvence a játszótér, a mini állatkertben pedig pónik, törpekecskék, fehér szamarak, kisbirkák, nyuszik, tengeri malacok, kacsák, őzek és szarvasok várják látogatóikat. A „Grizzly medvék világa” c. kiállítás Kanada állatvilágába kalauzol el bennünket, míg az „Élmény Afrika” kiállítás az afrikai vadállatokat mutatja meg. Nagy attrakció a bejárható medve-, illetve leopárdbarlang is.

http://www.alpen-wildpark.com/

Burg Landskron

A reneszánsz vár hatalmas romjai 200 m-rel magasodnak az Ossiacher See fölé. A várban ragadozómadár röptetés és állatkert (Adler Arena) várja a látogatókat.
https://www.hetedhetorszag.hu/ausztria/burg-landskron-ragadozomadarroptetessel
http://www.burg-landskron.at/

Nocky Flitzer

Nocky Flitzer, az egész évben működő alpesi hullámvasút. 2000 méteres magasságból indul, erdős részeken keresztül ér le a völgybe. Garantált szórakozás az egész családnak

https://www.turracherhoehe.at/hu/nyar/nockyflitzer

Bad Kleinkirchheim

Bad Kleinkirchheimben a téli szezonban hóbiztos pályák várnak a vendégekre, erre garancia az 500 hóágyú ami a pályák 95%-t képes karbantartani. Aki este is szeretne még sportolni, természetesen kivilágított pályákat is talál, a snowboardosoknak pedig jól sikerült funpark áll rendelkezésre. A pályahálózat mellett a település a termálfürdőiről híres.
https://www.mozgasvilag.hu/sipalya/bad-kleinkirchheim

https://www.badkleinkirchheim.com/de-DE

Tavas kör

A hét fürdőtó közül hatot érint a 6 tavas kör, amely végig vezet szinte egész Dél-Karintián. Az 54 kilométer hosszú túrát (sportos) gyermekek is megtehetik, így ideális egynapos program a családoknak. Útközben érdemes megpihenni a kimérésekben és a fogadókban is. És ne feledkezzünk meg a fürdőruháról sem!

https://touren.kaernten.at

Kerékpárral Karintiában

Karintia kiváló helyszín a biciklizésre vágyóknak. Ausztria legdélebbi tartományában a folyók mentén, a tavak körül és a városokban összesen 1300 kilométernyi, jól kitáblázott kerékpárút található. Kényelmesebbeknek: elektromos kerékpárral a nehezebb túrák is könnyűvé válnak.

https://www.bikeholidays.hu/hu/ut/drava-folyo-menten-kenyelmesen

http://kerekpar.karintia.com/hu/elmenybringazas/