dec 252012
 

Mühlbach am Hochkönig – Általános információk

Mühlbach am Hochkönig kicsiny települése Salzburg tartományban, Pongau-ban található. A kb. 1600 fős népességű település 854 méteres tengerszint feletti magasságban található a Hochkönig hegy lábánál, Salzburg városától mindössze 45 percre.

Itt csendes nyugalmat találhat a sziklás hegyek és a széles alpesi legelők között romantikus tájakon kirándulva töltődhetünk fel a friss levegőn, a helyi fogadók hagyományos ízeit élvezve. A kisgyermekes családok speciális, családbarát szolgáltatások keretében élvezhetik az aktív kikapcsolódást ezen a bájos településen, mely megőrizte falusi jellegét, becsben tartja örökségét, a hagyományokat. A korábbi réz bányaváros ma már főként a nyári és a téli turizmusról ismert.

Nevezetességek, látnivalók

A település első írásos nyoma „Mulpach” néven 1350-ből származik. 1519-ben Leonard érsek engedélyezte egy kápolna építését, s végül 1637-ben befejeződött a Sebastian kápolna építése, majd 1678-ban egy elemi iskola megalapítását ünnepelhette a község.

A Bányászati és Helytörténeti Múzeumban a település 5000 évre visszanyúló rézbányászati múltját ismerhetjük meg. Az 1977-ben bezárt rézbányák Közép-Európa legnagyobb bányái közé tartoztak.

Az Arthur Ház, mint mérföldkő lehet kiindulópontja vagy célpontja hegyi túráinknak. Az 1800-as évek végén épült alpesi gazdaság gyönyörű panorámával várja a turistákat minden évszakban. A helyi állatfarm kedvenc célpontja a gyerekeknek. Számos szervezett programmal, ingyenes túravezetéssel ismerkedhetnek a természettel. A kb. 1 km hosszú Mormota ösvényen egy kb. 20 mormotából álló család életébe pillanthatunk be, és a szintén kb. 1 km hosszúságú, kb. 200 hangyavárat követő Hangya Ösvényen az információs táblák segítségével ismerhetik meg ezeknek az állatoknak a természetes élőhelyét, szokásait.

Szabadidős tevékenységek

A település környékén több sípálya és kiépített turistaút található, számos sí iskola működik. Az Arthur Ház területen több könnyű pályát találunk, ezáltal Mühlbach könnyű terep a kezdő síelőknek, sífutóknak, snowboardosoknak, de több közepes nehézségű pálya is várja a téli sportok kedvelőit. Mühlbach része a High King Mountain Sí-területnek. A település ugyancsak része a Mozartról elnevezett Ski Amadé hálózatnak, mely 39 felvonóval és 150 km lesiklópályával, 35 km téli túraútvonallal és 3 szánkópályával áll készen a látogatók fogadására.

Nyáron 140 km jelzett turistaösvényen, 15 művelt legelőn át járhatjuk be a környéket gyalog, kerékpárral vagy akár lóháton is. Teniszpályák, szabadtéri medencék, játszóterek, egy siklóernyő iskola kínál aktív feltöltődést.

A Dairy Swiss Cottage házikóban a tejtermékek készítésének folyamatát ismerhetjük meg, és kóstolgathatunk is a friss és hagyományos módon készített ételekből.

Szálláslehetőségek Mühlbach am Hochkönig-ben

Az idegenforgalomra specializált település kb. 2300 férőhellyel várja a látogatókat. Hotelek, családi panziók, hegyi parasztházak, Mühlbach am Hochkönig-i apartmanok, vendégházak, vendégszobák, ifjúsági szállások, kempingek állnak készen, hogy pihenésünket tökéletessé tegyék. A kicsiny település vendéglői nagy hangsúlyt fektetnek a helyi ételspecialitások hagyományos módon történő elkészítésére.

Hochkönig Card felmutatásával számos szolgáltatás kedvezményesen vagy térítésmentesen igénybe vehető. Bővebb információért forduljon a helyi Idegenforgalmi Iroda munkatársaihoz.

 Posted by at 12:42

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>